skip to Main Content

Trouwen en rouwen, als bloemist maak je alles mee

(Uit de Stentor)
Achter de geraniums? Dat doet Ria Hoorweg dagelijks met heel veel plezier. Ze was met haar mand Cor vijftig jaar geleden de eerste ondernemer die neerstreek i het destijds hagelnieuwe overdekte winkelcentrum van de Harderwijkse wijk Stadsdennen en staat nog dagelijks in haar bloemenwinkel Althaea.

Het is feest in winkelcentrum Stadsdennen. Dat wordt subiet duidelijk als je de voet over de drempel zet. Duizenden vlaggetjes sieren de plafonds en midden in het centrum staan fleurige bakken vol plastic muntjes. Voor de Cash voor je Club actie, waarbij klanten kunnen sparen voor een sponsorbedrag van 5.000 euro, te verdelen tussen vijf lokale sport- en muziekverenigingen. In het najaar volgt dan nog de atie, Rennen naar Stadsdennen, waarbij klanten boodschappenpakketten en cadeaubonnen kunnen winnen.

Pioniers
“Tja, dat vijftigjarig jubileum konden we als winkeliersvereniging natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan”, zegt Rob Hoorweg, wiens achternaam een begrip is in het winkelcentrum. Zijn ouders Cor (acht jaar geleden overleden) en Ria behoren tot de pioniers en samen met broer Edwin en zijn vrouw Marcia staan ze achter de toonbanken van hun twee bloemenzaken. Waar ook de inmiddels 70-jarige mater familias nog niet is weg te slaan. Zes dagen per week, meer dan acht uur per dag. “Ach, ik ben het zo gewend, wat zou ik thuis moeten doen?”, klinkt het met nog steeds Rotterdamse tongval. “Vlaardingen”, verbetert ze ferm.

Winkelwagen
Back To Top